PRELOAD PRELOAD

Our Blog

Keep up to date on Montgomery Sisam projects and news through our blog. We'll post photos of ongoing projects and share our thoughts as well.

Contact

Montgomery Sisam Architects Inc.
197 Spadina Ave, Suite 301
Toronto, Ontario
M5T 2C8

Tel 416.364.8079
Fax 416.364.7723

info [at] montgomerysisam [dot] com

Stay in Touch

Let us keep you up to date on all of Montgomery Sisam news and events by signing up for our e-Newsletter.

FTP Login

Our Projects

PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD PRELOAD

Holland Bloorview Kids Rehabilitation Hospital

Project Image 0
Project Image 1
Project Image 2
Project Image 3
Project Image 4
Project Image 5
Project Image 6
Project Image 7
Project Image 8
Project Image 9
Project Image 10
Project Image 11
Project Image 12
Project Image 13
Project Image 14
Project Image 15
Project image 0 thumb
Project image 1 thumb
Project image 2 thumb
Project image 3 thumb
Project image 4 thumb
Project image 5 thumb
Project image 6 thumb
Project image 7 thumb
Project image 8 thumb
Project image 9 thumb
Project image 10 thumb
Project image 11 thumb
Project image 12 thumb
Project image 13 thumb
Project image 14 thumb
Project image 15 thumb
“Welcoming and supportive, holistic in its approach to rehabilitation and treatment – empowering children, families and visitors.”

Holland Bloorview is a highly specialized, multi-use facility that includes a hospital, rehabilitation centre, research centre, school and a recreation centre focused around children and youth with disabilities.

The 358,000-square-foot, L-shaped building creates an alternative experience to the typical hospital environment. The facility is welcoming and supportive, holistic in its approach to rehabilitation and treatment – empowering children, families and visitors.

The facility provides a hierarchy of spaces from public to private. Public spaces are open and accessible to all; full of light and activity, they encourage connection to the ravine site and community beyond. Intimate spaces, such as patient and family accommodation are infused with natural light; provide comfortable space, are personal in scale and restful in material.

The client’s aspiration was to create an inspirational building that reflects what is best for children, young people and their families; to create a building which speaks to a child’s right to participate in society. The design response creates a welcoming environment that integrally connected to the surrounding community and natural ravine setting. The building is organized around a network of common areas that are infused with natural light and are visually and physically connected to outdoor terraces.

Joint Venture with Stantec Architecture.

Read More
Close

Details
Completion Date: 2006
Project Type: Healthcare
Building Size: 358,000 sq. ft.


© 2010 Montgomery Sisam Architects Inc. | Privacy Policy
Close