PRELOAD PRELOAD
Our Blog

The Credit Valley Conservation Authority Head Office building is now complete

 

Our new addition to the Credit Valley Conservation Authority head offices provides space for 200 employees as well as a new lab for water purity monitoring.  The design employs many passive energy strategies in order to achieve the client's sustainable goals including:

  • A narrow footprint allowing for natural light and ventilation
  • Limited glazing on the East and West facades to reduce heat gain
  • South facing windows that are well protected by a wooden trellis to limit heat gain and provide shade

Targeting LEED Gold certification, the building will have a projected 67% energy cost savings and a 63% energy savings compared to the Model National Energy Code of Canada for Buildings. 

Archive


© 2010 Montgomery Sisam Architects Inc. | Privacy Policy